Waar moet je op letten bij het kiezen van een grasmaaierrobot?

Soort tuin en functie

Bij het kiezen van de perfecte grasmaaierrobot moet je eerst en vooral rekening houden met de functie die het toestel zal vervullen. Dient je aankoop voor professioneel gebruik of voor een particuliere tuin? Ook de grootte van je tuin speelt natuurlijk een belangrijke rol. Er zijn standaardmodellen die geschikt zijn voor de meeste tuinen, maar ook aangepaste types voor kleine tuintjes en complexere gazons. Het juiste type kiezen, doe je dus best op basis van de complexiteit van het te maaien terrein.

Vraag je ook af welke van de slimme functies van de Automower® voor jou een meerwaarde zouden zijn. Heeft je toestel helling- en passagedetectie nodig? Is GPS-navigatie een meerwaarde voor jouw terrein? Husqvarna biedt als ‘s werelds toonaangevende leverancier van robotmaaiers talloze intelligente standaardfuncties. Maar binnen dat ruime aanbod zijn er ook veel extra mogelijkheden. Stijl speelt natuurlijk ook een grote rol. Misschien ben je wel benieuwd naar de beschikbare kleuren per model of spreekt een bepaald design je aan. Er zijn er met drie of vier wielen, met LED-verlichting en zelfs met bumper en gekleurde wieldoppen.

Type obstakels en hoeveelheid controle

De keuze tussen een basistype en een eerder gesofisticeerde grasmaaierrobot hangt af van de obstakels in je tuin. Hoewel alle modellen dezelfde kwaliteit garanderen, zijn sommigen beter geschikt voor specifieke uitdagingen. Voor het maaien van ongecompliceerde open grasvelden kies je best een ander type dan voor lastige terreinen met smalle doorgangen. Heb je te maken met hellingen, dan is het belangrijk te weten dat de ene automatische grasmaaier steilere hellingen aankan dan de andere. En misschien vind je het ook belangrijk dat de maaihoeveelheid automatisch wordt aangepast aan de groeisnelheid van het gras.

De mate waarin je controle hebt over het maaiproces is ook een belangrijke factor. Ben je tevreden met het aanpassen van een beperkt aantal persoonlijke instellingen? Of geef je de voorkeur aan de volledige controle over je grasmaaier, zoals onder andere de configuratie van de maaisnelheid? Wil je gebruik maken van een uitgebreide besturingsapp? Heb je graag een GPS-systeem of een anti-diefstal traceersysteem ingebouwd? Voor elke specifieke behoefte bestaat er wel een geschikt model. Misschien vind je het moeilijk om een systeem op jouw maat te kiezen. In dat geval helpen onze ervaren medewerkers je graag bij het selecteren van het meest geschikte model. En uiteraard houden we daarbij rekening met je budget!
Weet je niet welk model bij jou past?
Voor iedere soort klant en elk type tuin is wel een geschikte Automower® te vinden. Heb je geen idee welke de beste keuze is voor jouw situatie? Laat onze ervaren experts je dan helpen.

Kom vrijblijvend langs!